Sisustus

Näin hämmästytät vieraasi muodikkaalla sisustuksella

Sisustaminen saattaa aiheuttaa päänvaivaa monelle. Pienillä muutoksilla ja pienellä budjetilla kodissasi, pystyt takaamaan muodikkaan sisustuksen. Sisustuksessakin seurataan muotia, mutta tärkeintä on se että itse viihdyt kodissasi ja että se on sinun näköisesi. Keskittymällä pieniin yksityiskohtiin, pystyt saamaan huoneeseen ja koko asuntoon paljon ilmettä, ja mikä tärkeintä sinun tyyliäsi. Jos haluat nimenomaan muodikkaan kodin, kannattaa seurata sisustus trendejä lehdistä ja netistä. Mutta jos haluat keskittyä omaan sekä vieraiden mukavuuteen, kannattaa sisustukseen valita kestäviä pieniä yksityiskohtia.
Huonekasvit
Huonekasvit antavat huoneelle raikkautta ja elävöittää sitä. Huonekasvi voi olla pieni kaktus sivupöydällä kauniisti aseteltuna pieneen siistiin ruukkuun, tai suurempi kasvi esimerkiksi nurkkaa täyttämässä. Pirteän väriset kukkasetkin antavat huoneelle paljon ilmettä, varsinkin kauniiseen vaasiin aseteltuna.

Huonekasvi
Huonekasvit elävöittävät kotiasi

Värit
Värimaailma kannattaa pitää melko suppeana. Jos huone tulvii erilaisia sävyjä ja räikeitä värejä, saattaa tilasta tulla sotkuinen ja huolimattoman näköinen. Vaaleat, beiget ja pastellin sävyt antavat huoneeseen modernin, kauniin ja rauhallisen tunnelman. Jos koko huone on todella vaalea, voi sitä piristää muutamalla pirteän värisellä elementillä. Tehosteseinät antavat usein huoneelle paljon karismaa, ja ovat todella suosittuja. Jos päätät laittaa huoneeseen tehosteseinän, esimerkiksi tapetoimalla, ei siitä kuitenkaan kannata tehdä liian räiskyvää. Varmista että sävy käy yhteen huonekalujen, sekä huoneen valotuksen kanssa. Synkkään huoneeseen ei siis kannata asettaa mustaa tai tummaa tehoste seinää.
Pienet ja suuret tekstiilit
Satsaa tekstiileihin. Kauniit ja hieman näyttävämmät verhot saattavat olla huomattavasti halvempi vaihtoehto kuin seinän tapetointi. Sohvalle ja nojatuolille asetetut koristetyynyt ja esimerkiksi viltti antavat siistin ja huolitellun vaikutelman. Jos koko huone on kovin vaalea, on tekstiileillä mahdollisuus antaa huoneelle väriä. Esimerkiksi jos huone on valkoinen ja huonekalut tummia, valitse tekstiileihin hieman rohkeampaa väriä. Koristetyynyissä kannattaa suosia erilaisia kuoseja, kunhan ne ovat hillittyjä. Matoissa kannattaa suosia tummia sävyjä, varsinkin jos huone on hyvin valaistu ja muutenkin vaalea, ja koska tummassa matossa lika ei näy niin selvästi. Vieraat kiinnittävät todella usein huomiota lattian puhtauteen, ja jos matossa on roskaa, menee koko vaikutelma suurimmaksi osaksi pilalle.

Valot
Valoilla saa ihmeitä aikaan

Valaistus

Valoilla saa ihmeitä aikaan. Erilaiset design-valot tulevat ja menevät muodista, mutta tietyt klassikot ovat aina ajankohtaisia. Erilaiset villitykset ovat taas myös osa valomuotia yhtälailla kuin muissakin muotisceneissä. Vaikkapa tällä hetkellä sisustukseen tarkoitetut pallovalot ovat erittäin kuuma juttu.

 
Valokuvat ja taulut
Huoneen ei kuulu tulvia tauluista ja valokuvista, mutta pieni määrä tuo huoneelle tarinaa ja siinä on jotain katseltavaa. Valitse lempi valokuvillesi kauniit, yksinkertaiset kehykset ja aseta ne esimerkiksi sivupöydille tai seinille. Tauluissakin kannattaa suosia yksinkertaisia värejä, mutta jos taulu on sinulle tärkeä ja kertoo sinusta, tuo se huoneelle persoonallisuutta. Vältä kuitenkin liikaa taulu ja valokuva määrää, sillä se antaa huoneelle todella sotkuisen ilmeen. Pidä seinät siis yksinkertaisina, ja asettele taulut siististi. Yksi tapa on asetella kaksi saman tyyppistä taulua hieman eri tasoihin, tämä tuo huoneelle modernisuutta ja rikkoo huoneen virtaviivaisuutta.
Järjestys
Käytä aikaa myös huoneen järjestykseen. Kaikkia huonekaluja ei kannata asettaa seinien viereen, vaan tee tilaa myös liikkua niiden ympärillä. Älä myöskään aseta kaikkia huonekaluja suoraan, vaan esimerkiksi aseta nojatuoli sohvan viereen hieman viistoon. Koriste esineiden ei tarvitse olla täysin suorassa, aseta ne sopiviin kulmiin.