Onko parta komea?

Tekeekö parta miehestä komean?

Miehille myydään partakoneita, partahöyliä, partaveitsiä ja muita parran ajamiseen tarkoitettuja vehkeitä. Joillekin näitä hankitaan jopa isänpäivälahjaa ajatellen. Tämä ei tarkoita sitä että parta ajettaisiin aina kokonaan pois vaan osa käyttää näitä vain parran siistimiseen. Tekeekö parta sitten miehestä komean? No se tietysti riippuu miehestä ja katsojasta. Millaiselle miehelle parta sitten sopii niin että monen mielestä se jopa tekee miehestä komeamman? Kaikille miehille ei parta tosin kasva kuin haituvina sinne tänne tai ei ollenkaan. Monelle miehelle parta on kuitenkin yhtä tärkeä kuin hiukset.

Erilaiset parrat ja mikä niistä komistaa miestä

Viiksistä löytyy monenlaisia versioita ja niille on annettu monenlaisia nimityksiä. Partojakin löytyy monenlaisia ja niillekin on annettu eri nimiä. Parta voi olla pitkä ja erivärinen. Parta voi kasvaa jopa muutamassa tunnissa ainakin lyhyeksi parran sängeksi. Toiset taas kasvattavat partaa useamman kuukauden. Jotkut jopa letittävät partaa. Moni mies on tunnettu parrastaan ja monikaan ei edes tiedä miltä mies näyttää ilman partaa eli ei voi tietää onko mies komeampi ilman partaa.

Parrakkaat miehet
Parrat sopivat vanhoille miehille

Risuparta, ylikasvanut metsuriparta, joulupukin parta, täysparta

Risuparta ja metsuriparta ovat partatyylejä, joita on kasvatettu pitkään. Nämä eivät tee miestä komeaa, koska silloin niitä ei ole hoidettu hyvin. Risuparta tarkoitta sitä että parran on annettu kasvaa valtoimenaan ja se on jätetty hoitamatta.

Jos parrasta haluaa pitkän, mutta hyvännäköisen sen hoitamiseen löytyy monia keinoja. Parran lisäksi täytyy pitää huolta myös parran alla olevasta ihosta. Parran alle tulee helposti finnejä tai ihoa voi kuivua ja kutista. Partaan ja sen alla olevalle iholle voi laittaa öljyä tai balsamia. Silloin partakin asettuu paremmin. Partaan voi laittaa myös partabalsamia, viiksivahaa tai muita muotoilutuotteita. Pitkä parta pitää myös muistaa pestä, koska siihen tarttuu helposti ruokaa ja muuta likaa. Näillä tekniikoilla voi siis pitkäkin parta näyttää hyvältä ja jopa komistaa miestä.

Punaparta, mustaparta

Partoja on monenvärisiä. Jos on jo siinä iässä, että partaan alkaa tulemaan harmaita hapsuja, kannattaa miettiä pitääkö silloin partaa. Harmaat hapsut ja läiskät siellä täällä vain vanhentavat miestä ja harva niistä komistuu. Joillakin miehillä parta on punainen ja toisilla se on musta. Värejä löytyy yhtä paljon kuin hiuksissakin. Partaa ei kuitenkaan yleensä värjätä niin kuin hiuksia. Se mikä väri komistaa on kiinni siitä kuka arvostelee, koska onhan punapäille, blondeille, bruneteille ym. myös omat ihailijansa hiuksienkin osalla.

Parin päivän sänki on miehekäs

Monelle miehelle parta kasvaa seuraavaan päivään mennessä takaisin vaikka leikkaisi koko parran pois. Lyhyt sänki onkin aika miehekkään näköinen. Parta on miehisyyden merkki, joten lyhyt sänki kertoo sen että miehelle kasvaa nopeasti parta. Jos mies on komea muutenkin niin mitäpä sitä kasvoja peittämään vaan antaa vain pienen sängen päästä sen päälle kasvamaan.

Muotoiltu parta

Muotoilu parta on ehkä se parhaiten miestä komistava parta. Se näyttää miehestä sen, että parran ei vain anneta kasvaa valtoimenaan vaan siitä myös huolehditaan. Parran voi muotoilla niin että sillä peitetään huonot osa kasvoista ja se korostaa niitä parhaita kohtia.

Parralla voi peittää kasvojen ongelmia

Parralla voi peittää esimerkiksi ihon virheitä ja puutteita. Jos miehellä on vaikka liian kulmikas leuka niin pitkällä parralla sen saa piilotettua. Jos ihossa on arpia, näppyjä tai muita virheitä niin nekin saa peitettyä parralla jos ne ovat juuri parran kohdalla. Parta voi myös korostaa kasvojen parhaita ominaisuuksia.