Näyttävä kampaus hääpäiväksi

Kaunis morsian

Hääpäivään liittyy monia valmisteluja, mitkä on paras aloittaa hyvissä ajoin. Hääpaikka kannattaa varata ainakin vuosi etukäteen, jos mielessä on jokin tietty kartano tai juhlasali. Hääpuvun löytäminen voi viedä kuukausia. Jos Suomesta ei löydy mieluisaa, tulee ehtiä käydä ulkomailla hääpukuostoksilla – tai teettää unelmien kolttu ompelijalla. Sitten on tietenkin kaasojen valinta ja heidän pukujensa etsiminen, pitopalvelun varaaminen, bändin metsästäminen, ohjelmanumeroiden valinta, hääkakun suunnittelu, paikkakorttien askartelu, hääkutsujen lähettäminen… lista on loputon. Sinänsä ei ihme, että jotkut parit ovat alkaneet pyytää osallistumismaksua, ei toisin sanoen sisäänpääsymaksua häihinsä. 20–50 euron pääsymaksu saattaa silti aiheuttaa närää ja karsia osanottajia. Häävierailta odotetaan kuitenkin myös lahjoja, joten ehkä on paras tinkiä vaikka alkupaloista ja kukka-asetelmista, jotta pystyy järjestämään pääsymaksuttomat häät.

Morsian on häiden prinsessa – tai kuningatar, miten sen nyt ottaa. Morsian tahtoo tietenkin näyttää mahdollisimman hyvältä hääpäivänään. Laihduttaminen on niitä asioita, mitkä kannattaa aloittaa jo ainakin vuosi etukäteen. Painonpudottaminen on tunnetusti hidasta ja hankalaa, eikä mitään oikeasti toimivia, kahden viikon ihmedieettejä ole olemassa.

Hääkampauksen suunnittelu, valmisteleminen ja toteuttaminen

Myös hiusten kasvattaminen tulee aloittaa hyvissä ajoin. Pitkistä hiuksista saa aikaan näyttävän kampauksen! Hiukset kasvavat vain noin 2 senttiä kuukaudessa, joten vuoden kasvatusurakan voisi laskea tuottavan noin 24 cm lisää pituutta. Paha vain, että hiusten kasvattaminen ei ole tahdosta kiinni. Suomalaisten hiukset ovat usein kuivia ja hauraita. Haaroihin syntyy kaksihaaraisia, joten latvoja on säännöllisesti tasattava ja otettava ”huonot pois”. Vuodenkaan jälkeen tukka ei ole pidentynyt kuin ehkä vain muutamalla hassulla sentillä.

Onneksi hiuksiin saa pidennyksiä, esimerkiksi osoitteesta Pidennykset.net. Klipsipidennykset on helppo kiinnittää oman tukan jatkeeksi. Illan tullen pidennykset irrotetaan ja laitetaan talteen seuraavaa kertaa varten. Klipsipidennykset kestävät muutaman kymmenen käyttökertaa, ennen kuin ne alkavat rispaantua ja näyttää huonolta. Pienellä harjoittelulla opit käyttämään myös teippipidennyksiä. Teippipidennyksiä ei tarvitse poistaa illalla, vaan ne saavat olla päässä useamman viikon, kunnes niiden kunto alkaa laskea, ja ne on uusittava.

Nyt, kun hiuksiin on saatu tarpeeksi pituutta ja tuuheutta, on aika alkaa miettiä hääkampausta. Hääkampauksiin löytää ideoita häälehdistä, häämessuilta ja hääblogeista, sekä muilta hääaiheisilta verkkosivuilta. Kun tiedät suurin piirtein, millaisen hääkampauksen haluat, on aika ottaa yhteyttä joko omaan luottokampaajaan tai johonkin muuhun, hääkampauksiin erikoistuneeseen kampaajaan. On suositeltavaa käydä aina koekampauksessa! Koekampaus kuuluu yleensä hääkampauksen hintaan. Olisi kamalaa, jos lopputulos ei miellyttäisikään morsianta, ja hääkellojen sointiin olisi enää puoli tuntia. Koekampauksen ansiosta sekä morsian että kampaaja tietävät, mitä on edessä, ja kaikki menee hääpäivän aamuna varmasti nappiin. Koekampaukselle hyvä aika on noin 2 viikkoa ennen häitä. Tässä vaiheessa pukuvalinta on varmistunut, ja morsian on ehtinyt tehdä lopulliset päätökset kampauksen ja meikin detaljien suhteen.

Jos morsian tahtoo uuden hiusvärin, on hiusten värjäys hoidettava viikko ennen h-hetkeä, jotta väri ehtii tasoittumaan luonnolliseksi. Jotta hiukset olisivat kauniin kiiltävät ja hyvinvoivan näköiset, laittaa kampaaja niihin tehohoidon.

Kaasojen kampaukset kannattaa teettää samassa kampaamossa kuin morsiamenkin. Näin kokonaisuudesta tulee varmasti toimiva, ja morsian saa loistaa huomion keskipisteenä.

Hääkampaustrendit 2019–2020

Luonnollisuus on nyt suurta huutoa. Morsiamella voi ihan hyvin olla huoleton lettikampaus. Graafinen nutturakampaus luotisuorine jakauksineen on myös OK, mutta rennot kampaukset vaikuttavat tulleen jäädäkseen. Yksi rennon boheemi, ja samalla erittäin trendikäs hääkampaus on rento, kiharapohjainen nuttura, mikä sijaitsee päälaen tai takaraivon sijaan niskassa. Hääkampausten joukossa on nähty myös poninhäntiä. Hippityyli täydennetään luonnonkukilla ja kukkaseppeleillä.

Vaikka rennot ja pehmeät kiharat ja huolettomuutta tavoittelevat letit ovatkin pinnalla, on toinen trendi klassinen glamour-kampaus. Kuten edellä mainittiin, klassinen morsian voi valita huolitellun nutturakampauksen, mistä yksikään hius ei lähde karkuun. Inspiraatiota kurinalaiseen ja näyttävään hääkampaukseen voi etsiä vaikkapa 50- ja 60-luvun Hollywood-tähdiltä.

Romanttisessa kiharakampauksessa, eli nutturassa tai lettikampauksessa on se hyvä puoli, etteivät kampauksesta karkailevat suortuvat haittaa mitään. Kaikista rennoin hääkampaus 2019–2020 on kokonaan auki jätetty tukka! Varsinkin ekokampaamot osaavat loihtia uusille morsiamille trendikkään, ilmavan ja luonnollisen hääkampauksen, mikä tehdään luonnonkosmetiikan avulla.