Näissä paikoissa muotitietoisen kannattaa käydä Helsingissä

Helsinki on hyvä paikka vierailla, jos on muotitietoinen. Sieltä löytyy paljon putiikkeja, joissa on muodin mukaisia vaatteita, asusteita ja kenkiä. Helsingissä on myös todella kalliiden merkkien liikkeitä, joita ei Suomesta muualta löydä. Helsingissä on myös pieniä muotiputiikkeja ja vintage tuotteita myyviä tahoja. Helsingistä muotitietoinen varmasti löytää mieluisensa putiikin, koska valinnanvaraa löytyy ja parhaat valinnat koko Suomessa. Muotitietoisen kannattaa käydä myös muuallakin Helsingissä kuin pelkissä kaupoissa. Muotitietoiset ostavat myös kirpputoreilta.

Helsinki Design District
Helsinki Design District on suosittu paikka

Pienet putiikit Helsingissä

Helsingissä on pieniä muotiputiikkeja ns. Design District alueella. Se ulottuu Ullanlinnan, Punavuoren, Kampin ja Kaartinkaupungin osien alueelle. Myös kalliossa on paljon pieniä muotiputiikkeja. Niistä löytyy paljon sellaisia muotituotteita, joita ei myydä ihan joka paikassa. Muotitietoinen ei välttämättä halu aina sitä mitä kaikilla muilla on vaan muodinmukaista mutta uniikimpaa. Sitä löytyy Helsingistä näiltä alueilta.

Kuuluisien muotitalojen liikkeet

Helsingissä on kuuluisien muotitalojen liikkeitä, joita ei muualla Suomessa ole. Näitä löytyy Aleksanterinkadun eteläpuolella sijaitsevalta Pohjoisesplanadilta. Siellä on mm. Louis Vuittonin ja Longchampin liikkeet. Helsingistä saa ostettua myös Chanelin laukkuja ja Prada on avannut Helsinkiin liikkeen keväällä 2016 eli aika vasta. Furlan liike sijaitsee Helsingissä Galleria Esplanad tavaratalossa. Samassa tavaratalossa on myös suosittu muotiliike COS sekä Filippa K ja Tommy Hilfiger.

Ulkonäköösi liittyvä muoti

Helsingissä on maamme kattavimmat kauneushoitopalvelut. Siispä sinne päin matkatessa suosittelenkin lämpimästi esimerkiksi rakennekynsien ottamista tai vaikkapa silmämeikissä käymistä. Jos taas tukka kaipaa laittamista, esimerkiksi Kruunuhaan kampaamovalikoima on erittäin laaja. Ja jos taas haluat purukalustosi kuntoon, Helsingin hampaiden valkaisun ammattilaiset osaavat varmasti auttaa sinua!

Vintagea myyvät paikat

Muotitietoinen löytää vintagetuotteita myös kirpputoreilta. Niitä riittää Helsingissä. Kirpputoreja löytyy mm. Fredrikinkadulta sekä Hietalahden kirpputorilta. Myös kauppahallin vieressä on kesäisin kirpputori. Niistä voi muotitietoinen löytää vintage-helmiä. Yksi second hand myymälä Helsingissä on Amado, joka myy merkkivaatteita, asusteita ja laukkuja. Sieltä löytyy jopa Louis Vuittonia, Armania ja Versacea. Amado sijaitsee osoitteessa Fredrikinkatu 25. Ansa on vintage-kauppa, joka löytyy osoitteesta Fleminginkatu 8. Muita vintagea myyviä putiikkeja ovat mm. Hilda Viola, Indian Summer Vintage Strore ja Kaunis Veera sekä moni muu.

Halvat muotiliikkeet

Muoti voi olla myös halpaa. Aleksanterin kadulla sijaitsevat mm. muotivaatteita myyvät Zara, Monki ja H&M. Kampissa sijaitsee Kamppi tavaratalo, jossa on myös paljon ja varsinkin halvempia muotiliikkeitä kuten Mango ja Carlings. Helsingistä löytyy paljon tällaisia halvan muodin liikkeitä, joista osa vain Helsingistä koko Suomessa. Mm. Mango ja Zara ovat hyvin harvinaisia Suomessa.

Muotikierros Helsingissä
Voit myös käydä Helsinki Design Week-muotikierroksella

Muut paikat muotitietoiselle

Helsingissä muotitietoinen voi käydä muuallakin kuin ostosreissussa. Helsingissä kulkee paljon muodikkaita ihmisiä kaduilla, ravintoloissa ja kahviloissa. Niihin kannattaa mennä katselemaan ihmisiä ja selvittämään mikä on tämän hetken muotia. Helsingistä löytyy myös muotiin liittyviä museoita ja näyttelyitä. Tällaisia ovat mm. Designmuseo, jossa ollut mm. Ivana Helsinki 15 näyttely. Designmuseossa järjestetään muotitapahtumia, kuten Suomimuotiin liittyvä yömyöhään järjestettävällä Helsinki Design Weekillä. Siellä voi tavata Suomimuodin tekijöitä.

Helsingistä löytyy siis kaikenlaisille muotitietoisille jotain. Jos on varaa ostaa todella kalliita muotivaatteita, asusteita ja kenkiä niin rahaa saa kyllä helposti kulumaan tuhansia euroja. Jos taas haluaa näitä merkkejä, mutta ei ole varaa tai ei halua kuluttaa niihin tuhansia euroja nii Helsingistä saa ostettua paljon eri paikoista vintage-tuotteita. Myös halpoja muotivaateliikkeitä Helsinki on pullollaan. Kun Helsinkiin lähtee shoppailemaan muotia niin jää harvoin tyhjin käsin. Rahaa saa kulumaan muotiin helposti. Muotia ei tarvitse välttämättä ostaa ollenkaan vaan joskus muotitietoinen voi vain seurata kaduilla muilla julkisilla paikoilla mikä on sen hetken muotia. Se selviää helposti ihmisiä seuraamalla. Helsingissä on myös muotiin liittyviä museoita ja näyttelyitä.