Muodikkaat aktiviteetit

Escape roomit sekä muut nykyajan suositut ajanviettotavat

Kaikki ovat varmasti pelanneet puhelimella tai tietokoneella erilaisia pelejä joissa tarkoitus on paeta huoneesta, etsien vinkkejä ja suorittamalla tehtäviä. Nyt tästä pelistä on tehty versio, missä pääset itse ystäviesi kanssa huoneeseen ja teidän pitää löytää tie ulos, aikaa on 60 minuuttia. Suomessa on mahdollista myös viettää aikaa hauskasti todella monella muulla tapaa, erilaisissa viihteellisissä paikoissa.

Escape room

Escape roomeja sijaitsee Suomessa Tampereella, Helsingissä, Lahdessa sekä Rovaniemellä. Varsinkin Helsingissä Room Escape-pelit ovat myös turistien suosiossa Netissä pääsee Escape Roomin nettisivuille, joista pystyt varaamaan sopivan ajan kaveri- tai työporukallesi. Huoneita on tarjolla erilaisia kuten toimistoja tai pukuhuoneita, valitset vain omasi ja mielenkiintoisimman. Yksi peli kestää aina 60 minuuttia, ja sinun tarvitsee käyttää älykkyyttäsi ja turvautua ryhmääsi. Escape Roomeista sanotaan että ne ovat todella hyvä ryhmäytymis tapa, joten sitä kannattaa kokeilla työporukalla, ystävien tai joukkueen kesken.

Megazone

Toinen suosittu ajanvietto tapa Suomessa on megazone. Megazoneja sijaitsee Tampereella, Vantaalla, Turussa, Rovaniemellä, Iisalmessa, Lahdessa, Porissa, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä ja Salmisaaressa. Megazone on siis noussut suureen suosioon Suomessa ja sitä pelaavat ihmiset lapsista vaareihin. Megazone on lasertaistelupeli, jossa kootaan saman kokoiset joukkueet, joita peliin mahtuu yhteensä 3-5, riippuen kaupungin megazonen suuruudesta, tai on mahdollista pelata soolopeliä, jossa kaikkien tukikohtien ihmiset pelaavat yksin toisiaan vastaan. Pelissä on siis tarkoitus eliminoida vastustajia mahdollisimman paljon ja tuhota vastustajien tukikohtia, ja näin kerätä pisteitä itselleen. Megazonessa on mahdollista saada peliseuraa myös muista pelaajista, mutta yksityispeleissä tilat ovat varattu pelkästään ne varanneelle ryhmälle, jolloin pelaaminen ei ole mahdollista. Megazone kannattaa siis varata ystävä tai esimerkiksi työporukalle hyvissä ajoin, sillä heidän varaus listansa saattavat olla yllättävän pitkät.

Flow park

Joillekkin tuttu ja joillekkin tuntematon seikkailupuisto flow park on valloittanut ihmiset ympäri maailmaa, mutta se on vaivihkaa rantautunut myös suomeen ja ihmiset ovat todella kiinnostuineita niistä. Flow park on eräänlainen huvipuisto, jossa asiakkaat voivat kiipeillä erilaisilla radoilla. Flow parkkeja on Suomessa Turussa, Lappeenrannassa, Vierumäellä, Ähtärissä, Hämeenlinnassa ja Tampereella. Radat koostuvat erilaisista tehtävistä, liuúista ja korkeus tasoista. Lapsille on usein erikseen oma rata, joka on turvallisesti lähellä maata, mutta tietyn ikäiset saavat jatkaa korkeammille tasoille, jokaisen tason jälkeen on mahdollista päästä alas. Korkein taso on Tampereen Varalassa olevassa flow parkissa, ja on jopa 25 metrin korkeudessa. Usein flow parkkiin on sovellettu erilaisia tehtäviä, kuten esimerkiksi Lappeenrannan flow parkissa on mahdollista päästä kävelemään vaijeri kävelyä Saimaan yllä. Flow park on erittäin ympäristöystävällistä, sillä ylimääräisiä luontoa kuormittavia koneita tai muita ei ole. Flow park on kuntoa kohottavaa toimintaa, sillä asiakas itse kiipeää tasoja ylöspäin. Asiakas on valjaissa ja hänellä pitää olla kypärä päässä koko matkan ajan, kun hän kiipeää. Alussa on opastus ja annetaan turvaohjeet, ja kerrotaan kuinka turvavaljaita kuuluu käyttää oikein ja missä kohdassa erilaisia valjaiden päitä kuuluu käyttää. Flow park on lisäksi melko edullinen ja hauska ajanvietto tapa, joko yksin, kaveriporukalle tai vaikkapa koko perheelle.